Portfolio


Mijn recente internet projecten

Doscortados.eu

Een website die doordrenkt is van het goede Spaanse leven. Met wetenswaardigheden over dit prachtige vakantieland, recepten voor de mooiste tapa's en vele vele vakantiewoningen, bed&breakfast's en aanbiedingen.

Deze website is voorzien van een backoffice voor de beheerders en een dashboard voor de accommodatie-eigenaren die na aanmelden van hun accommodatie zelf hun gegevens kunnen bijhouden en aanbiedingen of last-minutes kunnen plaatsen.

Het prachtige ontwerp komt voor rekening van Alexander Wijnen van Liberty-Lab; de technische realisatie is gedaan door Infoway Informatisering.

v-tron.nl

Een drietalige site met eigen CMS naar een ontwerp van Tex Reinders.

Kinderzwerfboek.nl

Kinderzwerfboek is een project van het Nationaal Fonds Kinderhulp.

De kinderen krijgen op de site een inter-actieve ervaring met leesboeken die zij promoveren tot "zwerfboek".

Op de site kunnen de kinderen inloggen en hun boek tot zwerfboek maken. Vervolgens kunnen zij de reis van hun boek door Nederland volgen en zien wie het boek waar heeft gevonden en wat hij of zij van het boek vond.

Achter de site zit een backoffice voor de sitebeheerder waarin de boeken, auteurs en deelnemers beheerd kunnen worden.

Kinderzwerfboek was een succesvol samenwerkingsproject in de Fabriek Deventer.

Boogalu CMS

Het Boogalu CMS is ontstaan vanuit de gedachte dat websites niet alleen staan, maar met elkaar verbonden zouden moeten zijn.

Boogalu is een multi-user, multi-site en multi-channel CMS, volledig gebouwd in PHP5-OO.

Boogalu is een omgeving waarin de gebruiker net zo makkelijk verschillende websites kan bijhouden, als nieuwsbrieven, RSS feeds en op monitors kan publiceren.

Met schakelbare modules betaalt de gebruiker alleen wat hij nodig heeft.

El Ancla

Voor de verhuur van luxe vakantiewoning "El ancla" hebben wij een website gemaakt met ingebouwd volautomatisch reserveer- en betaalsysteem. Middels PayPal of Ideal betalingen kan de huurder zijn boeking betalen. Een maatwerk CMS laat de verhuurder gemakkelijk de periodeprijzen bepalen en de boekingen in de gaten houden.


Mijn recente dataconversie projecten

DocX conversie

Voor Thieme-Meulenhoff heb ik een conversiestraat ontwikkeld voor Word documenten (docX).

Via een online omgeving (PHP en XSLT) kunnen de Word documenten geüpload worden. Vervolgens worden er in de interne structuur diverse aanpassingen aangebracht. Het resultaat document is vervolgens te downloaden.

Boek conversie

Voor Kluwer heb ik een conversiestraat ontwikkeld voor een boek.

Jaarlijks wordt de nieuwe versie van het boek in xml vorm geüpload in een online omgeving. Deze bestanden komen rechtstreeks van de auteur. De conversie (PHP en XSLT) zet de structuur om naar een interen Kluwer formaat dat geschikt is voor zowel online als offline publicatie. Daarbij worden interne lookup tables gebruikt voor het omzetten van links.

Conversie naar digiboard

Voor Thieme-Meulenhoff heb ik een conversiestraat ontwikkeld voor publicatie op een digiboard.

De informatie is digitaal beschikbaar in een XML-DITA formaat. De conversie zet deze structuur via XSLT om naar een formaat dat geschikt is voor de digiboards die in het onderwijs beschikbaar zijn.

Conversiestraat wet- en regelgeving

Voor Kluwer heb ik een conversiestraat ontwikkeld voor de conversie van wet- en regelgeving.

In verband met de migratie naar een nieuw publicatiesysteem moest de gehele database met Nederlandse wet- en regelgeving overgezet worden naar een nieuwe structuur. Een complexe straat op basis van Cocoon en XSLT heeft dit voor elkaar gekregen.